CONFRARIA DE PESCADORS DE BARCELONA

Pesca i venda de peix fresc

Està situada en el cor de Barcelona, en un entorn emblemàtic i únic. La Confraria de Pescadors de Barcelona té les seves oficines en el conegut com a Moll del Rellotge, amagat als curiosos i obert al mar, al Barri de la Barceloneta.

Història del comerç

La pesca a la ciutat de Barcelona, es remunta als orígens de la Ciutat, no obstant això, els pescadors i el barri de la Barceloneta, o Barriada de la Platja com solien denominar-li en aquell temps, formen una entranyable unitat, des de la seva fundació.

L’activitat comercial que es va desenvolupar a Barcelona, durant el segle XIV, es va manifestar en la construcció de grans temples. El temple de Santa María del Mar, és un exemple, sobre el seu altar central, avui dia, poden veure’s els seus orígens; concretament hi ha una efígie representativa d’una embarcació medieval com a reconeixement a la Confraria de Pescadors i Mariners de Barcelona.

Hi ha altres mostres de reconeixement en representacions de confrares, que poden veure’s al portal major, en els capitells de les columnes de les naus interiors i en els arcs de la façana. Els confrares pescadors, també disposaven de claus i podien celebrar reunions en el seu interior. Quan l’any 1328, es va acabar la construcció del temple, la mà d’obra que van aportar, tant marins, com a pescadors va ser gairebé tan important com la dels “bastaixadors” (transportistes de pesos o pedres)

Adreça

C/ Moll del rellotge SN

Mail

cpbarna@cpbarna.com

Telèfon

932 21 77 45

Horari

Cada dia

Matí: 07:00h

Tarda: 16:45h