Exposició 'Mary Ellen Mark. Vides de dones'

Des que es va graduar a la Annenberg School for Communication de la Universitat de Pennsilvània el 1964 amb un títol en fotoperiodisme, fins a la seva recent mort, poc més de cinquanta anys després, Mary Ellen Mark va treballar com a fotògrafa documental realitzant assajos fotogràfics innovadors i intensament viscut, que exploren les realitats de la gent en situacions complexes, sovint difícils. Les protagonistes de la major part d'aquestes imatges van ser dones.

Mark va ser una pionera, la seva perspectiva es va avançar en el temps en l'enfocament actual de denúncia dels abusos soferts per les dones que han posat en relleu moviments com #MeToo. Ella els va mostrar a través de nombrosos projectes que exploren la vida de les dones en situacions difícils, doloroses i, de vegades, gairebé impossibles. Testimoni apassionada, l'obra de la seva vida va consistir a utilitzar la fotografia i el cinema per aprofundir en l'existència dels altres com una forma d'acceptar la seva humanitat i compartir-la amb una audiència més àmplia, proporcionant als seus subjectes una veu rellevant, sovint poderosa.

Mary Ellen Mark. Vides de dones, recopila fotografies, pel·lícules i material per explorar el treball que Mark va realitzar durant la segona meitat de segle XX documentant una gran varietat de dones en situacions diverses.

LLISTA D’ESPECIFICACIÓNS

Adreça

Passeig Picasso, 14 08003, Barcelona

Lloc

Fundació Privada Foto Colectania

Data

2021-03-18 fins a 2021-07-31